Instytut Fizjologii i Patologii Słuchu w Warszawie bierze udział w programie pilotażowym wprowadzonym przez Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 25 września 2023 r. „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady nr 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, w menu podane są numery występujących alergenów, które można odczytać z legendy poniżej.
- Zboża zawierające gluten
- Skorupiaki i produkty pochodne
- Jaja i produkty pochodne
- Ryby i produkty pochodne
- Orzeszki ziemne (arachidowe)
- Soja i produkty pochodne
- Mleko i produkty pochodne
- Orzechy
- Seler i produkty pochodne
- Gorczyca i produkty pochodne
- Nasiona sezamu i produkty pochodne
- Dwutlenek siarki
- Łubin
- Mięczaki
Menu do pobrania wraz z niezbędnymi informacji
Menu 4.03-10.03.2024 – Szczegółowa wartość odżwycza i energetyczna – plik do pobrania (format: docx, rozmiar 15 KB)Pobierz